Visos pieniškos sriubos verdamos labai neilgai, 40 – 45 min., bet reikia atminti, kad pienas lengvai prisvyla ir greitai išbėga, todėl pienišką sriubą reikia dažnai maišyti ir užkaisti ant laužo taip, kad būtų galima lengvai ir greitai nukaisti.

Pienišką sriubą galima virti iš nenugriebto arba atskiesto trečdaliu vandens pieno, kondensuoto pieno ir pieno miltelių.

Pieno miltelių reikia dėti 1 – 1,5 valgomojo šaukšto stiklinei vandens. Miltelius išmaišyti nedideliame drungno vandens kiekyje taip, kad pasidarytu vientisa masė, o po to, rūpestingai maišant, pilti likusį vandenį.

Kondensuotą pieną atskiesti karštu vandeniu: valgomąjį šaukštą stiklinei vandens.

Į visas pieniškas sriubas galima dėti cukraus (pagal skonį), tačiau sūdyti vis tiek reikia: 1/2 – 1/3 arbatinio šaukštelio druskos 1 litrui skysčio.

Į pieniškas sriubas dedami ryžiai, makaronai arba kukuliai, kurie suleidžiami į verdanti pieną. 1 litrui skysčio reikia dėti 4 valgomus šaukštus ryžių, 50 gramų makaronų ir 20 kukulių.

PALIKTI KOMENTARĄ

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia